Gemeente Zaanstad Fietsenpakhuis

Het Fietsenpakhuis is op 1 juni 2011 feestelijk geopend door wethouder Robert Linnekamp en Alex Colthoff van de stadsregio.

Het Fietsenpakhuis is door NUNC architecten ontworpen. Het gebouw maakt deel uit van het nieuwe stadsplan van de gemeente voor het centrum van de stad. Het pakhuis moet het voor de bewoners aantrekkelijk maken om op de fiets naar het winkelcentrum te komen.

Nunc architecten baseerde zijn ontwerp op het archetype van de Zaanse pakhuizen. Deze gebouwen zijn kenmerkend voor de Zaanstreek en ook terug te zien in de hoofdvorm van het gebouw en de houten draagconstructie. Het gebouw heeft een transparante voorgevel, waardoor alle fietsen vanaf de straat te zien zijn. Het dak van de fietsenfabriek is voorzien van zonnepanelen.

Het fietsenpakhuis heeft ruimte voor 700 etagerekken CycleUp. Daarnaast kunnen de bewoners in Zaandam in het gebouw gebruik maken van openbare toiletten, kluisjes voor de boodschappen. Ook zijn er een fietsenverhuur en fietsenwerkplaats.

Wilt u meer informatie over dit project of over onze producten? Neem dan contact op met ons via het telefoonnummer 0528-74 52 00 of via de informatie aanvragen.